5 секретів, що допоможуть Вчителям бути УНІКАЛЬНИМИ…

Спочатку, Колеги, пропоную Вам подивися на своє професійне життя під іншим кутом. Світ порівнюють з ВЕЛИКИМ СУПЕРМАРКЕТОМ. Кожна Людина займає в ньому якесь місце. Всі знаходяться в різних відділах, в своїх секціях серед аналогічних категорій. І десь є відділ ОСВІТЯНСЬКИЙ, секція ВЧИТЕЛІ) Кого вибере Учень, його Батьки, Адміністрація? Звичайно, ТОЙ «ТОВАР», у якого і упаковка яскрава, і ім'я розрекламоване (або кимось запропоноване), і на коробочці десятки достоїнств перераховані.

Що ж робити Вчителю, щоб бути ВИДИМИМ, ПОМІТНИМ? Головною ознакою для мене є їх УНІКАЛЬНІСТЬ!

1. Робіть те, що інші не роблять!

Освітню послугу зараз надають багато Людей. Ви зможете ВИДІЛИТИСЯ в учительському колі тільки тоді, коли будете робити щось НОВЕ, або, якщо будете робити звичайні речі незвичайним способом. ІНАКШІСТЬ і НОВИЗНА – одна з ознак унікальності!

2. Діліться своїми успіхами, свіжими ідеями!

Ваш підхід повинен обов’язково включати в себе ПЕРЕДАЧУ ЦІННОСТІ іншим. Ви маєте бути ЩЕДРИМИ! Чим більше Ви робите ЦІННИХ постів, статей, виступів, прямих ефірів, тим краще.

3. «Тягніть носок»!

Це про те, що якщо Ви вирішили бути СУПЕРОВИМ ВЧИТЕЛЕМ, а у Вас ТАК СОБІ МРІЇ, ВІДСУТНЄ НАТХНЕННЯ, то вся Ваша інвестиція прирівнюється до нуля.

Завдання балерини - тягнути носок, тримати поставу, те ж саме і в роботі Вчителя. Якщо Ви трохи не допрацьовуєте, то, на жаль, Вас не помітять. І це НЕ про ідеальність! Це – про БАЖАННЯ і НАПОЛЕГЛИВІСТЬ!!!

4. Не завадить власний «тюнінг»!

Потрібна ПОСТІЙНА РОБОТА НАД СОБОЮ. В освітянському просторі ЗІРОК-Вчителів багато, проте довго горять лише одиниці. Як тільки Педагог перестає працювати над собою і над якістю своєї роботи, він стає непомітним, він припиняє бути унікальним. Тому не забувайте про те, що ми повинні постійно ЗРОСТАТИ: пробуйте робити свою справу різними способами, шукайте нові креативні підходи, майте своє хобі, медитуйте, вчіться всьому новому, що може тільки хоч якось Вас «апгрейдити».

5. «Дзинь!»

Це про ДИВО… Буває, Колеги, що під час нашої роботи серце йокає або НЕ йокає. Наприклад, на уроці щось незвичайне відбулося, і у Вас у серці «ДЗИНЬ».

Я приділяю цьому дуже багато уваги! І якщо такого «ДЗИНЬ» немає довго в моїй роботі, я намагаюся змінити свою тактику поведінки, своє мислення, переглянути свої рішення.

«ДЗИНЬ» для мене - це стан душі!

Героїня роману «Віднесені вітром» говорить: «Не озирайтеся назад: що зроблено, те зроблено. Йдіть далі». Я б додала: «Рух - це і є головне почуття професійного життя». Важливо лише відчути і зрозуміти його ритм, і, звичайно, бути готовим до СМІЛИВИХ ВЧИНКІВ В СВОЇЙ ПРОФЕСІЇ.

Будьте УНІКАЛЬНИМИ, Друзі! Світу потрібні саме ВИ!!!

#СяйтеЯскравоЗараз!

#Я_автор_полезных_постов

Кiлькiсть переглядiв: 226